На відміну від технологій, таких як лампочка або телефон, Інтернет не має єдиного «винахідника». Натомість, він еволюціонував з часом. Інтернет отримав свій початок у Сполучених Штатах Америки більше 50 років тому. Протягом багатьох років вчені та дослідники використовували його, щоб спілкуватися і обмінюватися даними один з одним. Сьогодні ми використовуємо Інтернет практично у всьому, і для багатьох людей неможливо уявити собі життя без нього.

4 жовтня 1957 року Радянський Союз запустив перший у світі супутник. Після запуску супутника, багато американців стали все більше задумуватись про необхідність розвивати галузі науки і техніки. Так в школах додали навчання з таких предметів, як хімія, фізика та обчислення. Корпорації взяли державні субсидії і вклали їх в наукові дослідження і розробки. Федеральний уряд сам створив нові агентства, такі, як Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) та Департаменту Агентства перспективних досліджень Міністерства оборони та проектів (ARPA), почався розвиток космічної ери технологій.

Історія Інтернету

Вчені та військові експерти були особливо стурбовані тим, що може статися у разі радянського нападу на телефонну систему країни. Просто одна ракета могла знищити всю мережу ліній і проводів. У 1962 році вчений з ARPA запропонував рішення цієї проблеми: в «галактичній мережі» комп'ютерів, які можуть розмовляти один з одним. Така мережа дозволить керівникам уряду спілкуватися, навіть якщо Радянський Союз знищить телефонну систему.

У 1965 році, ще один Вчений розробив спосіб передачі інформації від одного комп'ютера до іншого, який отримав назву «комутації пакетів». Інформація розбивається на блоки, або пакети, перед відправкою її за призначенням. Таким чином, кожен пакет може прийняти свій власний маршрут з місця на місце. Без пакетної комутації, комп'ютерна мережа уряду відома як ARPANET була б так само вразлива для ворожих атак як система телефону.

У 1969 році ARPANET вислав своє перше повідомлення з одного комп'ютера на інший. Перший комп'ютер був розташований в дослідницькій лабораторії в Лос-Анджелесі, а другий був в Стенфорді, кожен з них був розміром з невеликий будинок.

До кінця 1969 року, всього чотири комп'ютери були підключені до ARPANET, але мережа постійно зростала протягом 1970-х років. У 1971 році ARPANET поповнився мережею Університету ALOHANET Гаваїв, а через два роки він додав мережу Лондонського Університету. Із збільшенням комп'ютерних мереж постало питання як їх інтегрувати в єдину у всьому світі систему "Інтернет".

До кінця 1970-х років, вчений Вінтон Серф почав вирішувати цю проблему шляхом розробки шляху для всіх комп'ютерів на всіх міні-мережах світу, щоб можна було без проблем спілкуватися один з одним. Він назвав свій винахід «Протокол TCP» або TCP. Пізніше, він додав додатковий протокол, відомий як «Internet Protocol». Один письменник описує протокол Серфа як «рукостискання, яке об'єднує віддалені і різні комп'ютери один з одним у віртуальному просторі".

Протокол Серфа був великим проривом в розвитку глобальної мережі Інтернету. Протягом 1980-х років, дослідники та вчені використовували його для відправки файлів і даних з одного комп'ютера на інший. Тим не менше, в 1991 році Інтернет знову змінився. У тому ж році, програміст зі Швейцарії на ім'я Тім Бернерс-Лі представив World Wide Web: Інтернет, який є не просто способом для відправки файлів з одного місця в інше, але сам по собі є «веб» інформацією для будь-якого користувача Інтернету. Бернерс-Лі створив Інтернет, який ми знаємо сьогодні.

З тих пір, Інтернет змінився у багатьох відношеннях. У 1992 році група студентів і дослідників в Університеті Іллінойсу розробили складний браузер, який вони назвали Mosaic (пізніше став Netscape). Мозаїка запропонувала зручний спосіб пошуку в Інтернеті. У тому ж році, Конгрес вирішив, що веб може бути використаний в комерційних цілях. В результаті, компанії всіх видів поспішили створювати свої власні веб-сайти, і підприємці в галузі торгівлі почали використовувати Інтернет, щоб продавати товари безпосередньо споживачам.

Зовсім недавно, сайти соціальних мереж, такі як Facebook стали популярним способом спілкування для людей різного віку.

Сьогодні існує безліч провайдерів на ринку Інтернету, які пропонують послуги швидкого, миттєвого і безперебійного Інтернету. ТзОВ «Інтернет-Україна» працює в даному напрямку більше двадцяти років, напрацювала свою базу клієнтів, різні способи надання послуги Інтернету (виділена лінія, ADSL-підключення, оптоволоконне підключення), має великий досвід роботи і висококваліфікованих спеціалістів. Приєднуйтесь до нашого кола клієнтів — і скористайтесь усіма перевагами «Інтернет-України».